Muuta toimintaa

Korva-akupunktio

Yleensä akupunktiolla tasapainotetaan ja vahvistetaan ihmisen mieltä ja kehoa. Stressi, epäterveelliset elämäntavat ja sairastelu voivat aiheuttaa kehossa epätasapainoa. Ihminen voi hyvin, kun mieli ja keho ovat tasapainossa. 

Korva_akupunkito2016

Viiden pisteen korva-akupunktiomenetelmä kehitettiin 1970-luvulla USA:ssa huumeriippuvuuden hoitoon. Sitä käytetään vieroitusoireiden hoitoon sekä myöhäisemmässä vaiheessa tukemaan asiakkaita pysymään erossa päihteistä. Jos taustalla ei ole päihteiden käyttöä, korva-akupunkiota voidaan käyttää mm. ahdistusoireiden ja unettomuuden hoitoon.

Korva-akupunktiota käytetään mm.

- tasapainottamaan ja vaihistamaan kehoa ja mieltä
- auttamaan keskittymisessä ja rentoutumisessa
- helpottamaan kipuja ja auttaamaan
  unettomuusongelmissa

Korva-akupuntiokoulutuksen saanut ohjaaja antaa hoidon. 

Kirkasvalohoito

Auringonvalon vähäinen määrä syksyllä ja talvella aiheuttaa ihmisille väsymystä ja jopa masennusoireita. Osa kokee sen lisääntyvänä unentarpeena, ylenmääräisenä väsymyksenä, aamu-unisuutena, stressaantumisena, ruokahalun muutoksina (makean lisääntyminen), painonvaihteluna, alakuloisuutena, keskittymisvaikeutena ja työntehon alentumana.

Kirkasvalohoitoa käyteään yleensä aamuisin noin puolen tunnin ajan. Valo vaikuttaa silmien kautta pikkuaivoissa sijaisevaan käpylisäkkeeseen, joka erittää pimeänä vuorokauden aikana melatoniinihormoonia. 

 

Setlementti Ukonhattu ry
Itäkalliontie 5
79100 Leppävirta
044 389 8200
info@ukonhattu.fi

Kirjaudu sisään | Sivukartta | Yhteydenottolomake