Ryhmät

Päivätoiminnan lukujärjestys vaihtuu kolme kertaa (kevät, kesä, syys) vuodessa. Saadaksemme monipuolisen ryhmätarjonnan, otamme jo suunnitteluvaiheessa huomioon asiakaskunnantamme toiveet ja tarpeet.

Alla esimerkkejä tarjottavista ryhmistämme. 

Yhteisöpäivät

Tekemisen lomassa juttukin luistaa.

Yhteisöpäivä alkaa yhteisellä aamukahvituokiolla. Päivä sisältää yhteisökokouksen, ryhmän itsensä suunnittelemaa toimintaa, keskustelua ja yhdessäoloa. 

Toiminnalliset, opetukselliset ja keskusteluryhmät

 

Avoimien ovien aamuryhmä

Pelihuoneessamme voi pelata esim. biljardia

Matalan kynnyksen yhdessäoloryhmä: keskustelua, lehtien lukua, musiikkia, aamu- uutisia, ajankohtaisia tapahtumia, pelejä ja tarvittaessa lääkehuoltoa.

Kokkiryhmä

Suunnitellaan ja valmistetaan yhdessä kotiruokaa, leivotaan ja ruokaillaan. Opettelemme samalla terveellisiä ruokailutottumuksia ja pöytätapoja. 

Kokkiryhmä ruuanlaittopuuhissa

Ateriakokonaisuuksia suunnitellessa huomioidaan vuodenaikoihin ja juhlapyhiin liittyvät teemat. Toukokuussa ennen kesätaukoa käymme ruokailemassa paikalllisessa ravintolassa. 

Elokuva-/musiikkiryhmä

  • musiikki: musiikin kuuntelua, levyraati, karaokea, yhteislaulua, musiikkivisaa, musiikkibingoa, konserttikäyntejä yms.
  • elokuva: ryhmäläisten valitseman elokuvan katsominen, keskustelu, tunneilmaisun ja mielipiteen ilmaisun kehittämistä
  • virkistystälokuvateatterissa käynnit 

Kädentaitojen ryhmässä opitaan uusiakin tekemisen tekniikoita; tässä neulahuovutusta.

 

Käden taidot

Palauttaa vanhoja taitoja ja opettaa uusia kädentaitojen tekniikoita. Mahdollisuus valmistaa itselle, yhteisön iloksi ja myyjäisiin tuotteita. Tuottaa onnistumisen kokemuksia ja vahvistaa ilmaisukykyä. 

 

Joulumyyjäiset 2016

Joulumyyjaiset300_2016

 Joulumyyjaiset2_300_2016

 

 

Naisten ryhmä

Naisten ryhmä kokoontuu Kimppatalolla. Ryhmä on toiminnallinen tai keskusteluryhmä. Toimii ryhmäläisten toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Miehille suunnatut ryhmät

Miesten ryhmä

Miesohjaajan johdolla kokoontuva ryhmä miehille, jossa on toimintaa ja keskustelua ryhmän tarpeiden mukaan. Kokoontuu kerran viikossa Ukonhatun eri yksiköissä.

Miesten ulkotyöryhmä

Miesohjaajan johdolla kokoontuva ulkotyöryhmä miehille, jossa tehdään pienimuotoisia kiinteistön- ja pihanhoitoon liittyviä tehtäviä. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa Kimppatalolla ja Karpalokodilla.

Luonto kokemuksia ja elämyksiä turvallisessa ryhmässä.

 

Liikuntaa

Kokoontuu kerran viikossa koulun liikuntasalilla. Pelataan erilaisia pallopelejä ja mm. sisäcurlingia kuntoutujien toiveiden mukaan. On mahdollisuus myös ohjattuun jumppaan ja venyttelyyn.

Kuvataideryhmä

Terapeuttinen ryhmä, joka tarjoaa mahdollisuuden kuvalliseen itsensä ilmaisuun erilaisten materiaalien ja tekniikoiden avulla. Ryhmä käy vuosittain myös taidenäyttelyissä tai taidemuseossa lähiseudulla.

Luovat toiminnat

Tavoitteena tarjota kuntoutujille virikkeitä ja mukavaa yhdessäoloa, herätellä luovuutta erilaisten harjoitteiden avaulla ja haastaa ryhmäläisiä heittäytymään ja kokeilemaan erilaisia asioita.

Elämyksellinen ja luontopainotteinen toiminnallinen ryhmä

Elämyspedagogiikan menetelmiä hyödyntävä, erilaisia elämyksiä ja kokemuksia tarjoava ryhmä, osittain luonnossa tapahtuvaa toimintaa. Ei vaadi ryhmäläisiltä erityistaitoja tai -välineitä. Ryhmässä toimii ohjaaja, jolla elämyspedagogiikan ammatillinen koulutus.

Depressiokoulu

Opetuksellinen ryhmä, jossa autetaan kuntoutujaa rakentamaan oma työkalupakki masennuksen ehkäisemiseksi ja lievittämiseksi. Tavoitteena on lisätä kuntoutujan tietoisuutta omista meielialoista ja antaa taitoja vaikuttaa niihin. Opiskelu tapahtuu henkilökohtaisen työkirjan tuella. Ryhmässä on kaksi ohjaajaa, joista toisella on depressiokoulun ohjaajakoulutus.

Ryhmätoimintojen lisäksi toimintamme sisältää retkiä, konsertteja, teatterimatkoja, myyjäisiä, talon yhteisiä vuodenkiertoon liittyviä tapahtumia ja juhlia. 

Kirjaudu sisään | Sivukartta | Yhteydenottolomake