Tarvitsee vain seurata herkullista tuoksua – ja löydät Kimppatalon päätalolle Saarniin. Täällä on Ukonhatun keittiö, jossa valmistamme asukkaillemme aamupalaa, lounasta, päiväkahveja, päivällistä ja iltapalaa. Keittiön vastuuemännän Teija Thizin saat kiinni numerosta 044 3898 222.
Keittiömme erikoisuus on, että myös ulkopuoliset voivat tilata meiltä aterioita. Tätä mahdollisuutta käyttää päivittäin noin 70 leppävirtalaista.
Kahvi alkaa tuoksua Saarnissa vartin yli seitsemän – keittiö on avoinna arkisin aamukuudesta iltaviiteen.
Aamupala katetaan pöytään puoli kahdeksalta Sinikellon ja Auringonkukan väelle. Muissa yksiköissä puuro porisee niiden omassa keittiössä.
Vuodesta toiseen suosikkilistan ykköspaikalla on sama herkku: kun on makaronilaatikkopäivä, kattilassa kiehuu kahdeksan kiloa makaronia. Keittopäivinä ruokaa pyöräytetään 40 litran verran.
”Ruokailu on merkittävää jo sen vuoksi, että se rytmittää asukkaiden päivää tärkeällä tavalla”, sanoo vastuuemäntämme Thitz, joka vastaa keittiön toiminnasta kolmen emännän kanssa.
Kvartetti suunnittelee yhdessä neljän viikon kiertävän ruokalistan. Lista elää myös vuodenaikojen mukaan: kesällä kevyempää, talvella tuhdimpaa. Juhlapyhinä valmistetaan suomalaisia perinneruokia.
Lista täyttää kaksi tärkeää asiaa: ravitsemussuositukset sekä asiakkaiden toiveet.
Lisäksi vanhuksille laaditaan oma ruokalistansa: pehmeää, hyvin sulavaa. Vanhusten toiveiden mukaan listalla on keittoja, perunoita ja kastikkeita sekä paljon marjoja.
”Kun ihminen on 90-vuotias, hänellä on jo lupa esittää toiveita siitä, mitä hän haluaa syödä”, pääemäntä Teija Thitz näkee. Hän painottaa, että lautasella näkyy kotimaisuus:
”Käytämme vain suomalaista lihaa, vihanneksia ja marjoja.”
Vähintään kahdesti viikossa keittiössä tuoksuu tavallistakin herkullisemmalta. Silloin leivotaan. Arkipäiville marja- ja hedelmäpiirakoita, pullaa tai jotain suolaista. Viikonlopuiksi kahvikakkua ja vähän parempaa piirakkaa.
Ateriapalvelumme jokaiseen kotiin
Tilaa meiltä lounas – ja me tuomme aterian kotiisi Leppävirran kirkonkylän alueella. Kätevää!
Kuljetamme joka kuukausi noin 1 500 ruoka-annosta leppävirtalaisille asiakkaillemme. Keskimäärin lounastilauksia on päivittäin noin 60.
Lounas sisältää jäähdytetyn pääruuan, salaatin tai leikkeleen sekä jälkiruuan. Aterian hinta on 10,60 euroa.
Julkaisemme verkkosivullamme ruokalistan, josta näet aina seuraavan viikon ateriat. Tilauksen ateriakuljetuksesta voit jättää meille viimeistään edellisenä päivänä puhelinnumeroihin 044 389 8222 ja 040 578 1271.
Oma työntekijämme Olli Räsänen kuljettaa ateriat tilaajille. Räsänen on mies, jota tilaajat osaavat odottaa – lounaan lisäksi. Jos asiakas ei avaa oveaan, otamme yhteyttä omaisiin ja selvitämme, onko jotain tapahtunut.
Lähtipä ruoka Saarnin keittiöstä Ukonhatun muihin yksiköihin tai ulkopuolisille tilaajille, yksi asia yhdistää:
”Kaikille on teroitettu, että kun annos lähtee meiltä, sen pitää olla niin nätisti aseteltu, että varmasti kehtaa tarjota”, pääemäntä Teija Thitz raamittaa.